Carpaccio på nöt med parmesan och havssalt

Carpaccio på nöt, serveras på ruccolabädd med örtolja och havssalt.

Carpaccio på nöt, serveras på ruccolabädd med örtolja och havssalt.

Carpaccio är en utmärkt aptitretare eller andra huvudrätt (secondo), och är typiskt för det italienska köket. Det klassiska receptet är att skiva rå oxfilé tunt och lägga upp på en tallrik eller en utsökt nötbit.  Därefter häller man på riven parmesanost, olivolja, basilika, havssalt, citron och eventuellt rostade pinjenötter. Ordet carpaccio har med tiden kommit att syfta på tillagningssättet med tunt skuret rått kött, och kan tillagas på samma sätt med kalvkött, tonfisk eller lax.

Nu serverar vi  alltifrån en klassisk carpaccio till stekt ankbröst som bara smälter i munnen. Vår köksmästare tillsammans med hans team har hämtat inspiration från alla världens hörn. Kockarna arbetar med alltifrån traditionella husmansrätter i morden tappning till ala carte klassiker med överraskande smaker.

Välkommen och boka bord eller ställa förfrågningar genom att ringa 0270-100 11.
Förfrågningar går även bra att skicka via epost till info@eatmeet.se